ScienceMakers Awards

Talent verdient een podium. Daarom worden elk jaar de ScienceMakers Awards uitgereikt aan jonge grootse denkers en doeners op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

Dit jaar vindt alweer de zesde ScienceMakers Awards plaats. Een bijzondere editie: we zetten de ScienceMakers voor het eerst geheel online in het zonnetje! De hele maand november laten we, samen met presentator Dennis Weening, heel Nederland kennismaken met de jonge innovatieve talenten en hun bijzondere prestaties.

Nederland is trots op het jonge talent en we hebben ze hard nodig in de toekomst.

ScienceMakers sinds 2015

ScienceMakers Awards 2020

De zesde ScienceMakers Awards is een bijzondere editie: we zetten de ScienceMakers voor het eerst geheel online in het zonnetje!

ScienceMakers Awards 2019

Op woensdag 2 oktober zijn in aanwezigheid van Koningin Máxima 162 jongeren gehuldigd als ScienceMaker in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

ScienceMakers Awards 2018

Ruim 140 jongeren ontvingen op 14 november 2018 een award in museum Corpus te Oegstgeest, voor hun prestatie op het gebied van wetenschap, techniek en maken.

ScienceMakers Awards 2017

Op 4 oktober 2017 ontvingen 150 jongeren uit handen van presentator Dennis Weening én Buddy Vedder, presentator en acteur, een award voor hun topprestatie.

ScienceMakers Awards 2016

Op 28 september 2016 vond de tweede editie plaats. Dit jaar werd de award bedacht én ontwikkeld door De Nieuwe Makers. Een energieke groep mbo-studenten uit verschillende studierichtingen.

ScienceMakers Awards 2015

Op woensdag 23 september 2015 zijn voor het eerst 140 ScienceMakers gehuldigd in aanwezigheid van astronaut André Kuipers en Sander Dekker (destijd staatssecretaris OCW).

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.