Awards 2015

Op 23 september 2015 vond de eerste editie van ScienceMakers Awards plaats bij de Gashouder in Amsterdam.

Bij deze eerste editie zijn 140 jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar gehuldigd. Stuk voor stuk toppers die een bijzondere prestatie hadden verricht of uitvinding gedaan op het gebied van wetenschap, technologie of maakonderwijs.

Naast de huldiging door astronaut André Kuipers en presentator Dennis Weening werden de projecten van de ScienceMakers tentoon gesteld in een pop-up expo. Ook Sander Dekker (destijds staatssecretaris bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) was erbij. Hij bezocht de pop-up Expo om de projecten van de ScienceMakers te bewonderen én ging in gesprek met de jonge talenten.

Projecten 2015

Duizenden jongeren hebben in 2015 meegedaan aan één van de vele wedstrijden die ons land rijk is. Ontdek wie in 2015 een plek op het ScienceMakers podium hebben gewonnen.

ScienceMakers Awards 2015

"Ik vertrouw heel erg op deze jonge mensen, om een schone en duurzame toekomst vorm te geven."

astronaut André Kuipers, ambassadeur Techniekpact

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.