Awards 2017

De 3e editie van ScienceMakers vond plaats op woensdag 4 oktober 2017 tijdens het Generation Discover Festival in Den Haag.

Ruim 150 jonge talenten (10-18 jaar) op het gebied van wetenschap, technologie en maken ontvingen deze dag een award. De jongeren ontvingen hun ScienceMakers Award uit handen van presentator en acteur Buddy Vedder én uiteraard vaste ScienceMakers-presentator Dennis Weening.

Na de huldiging werd de pop-up expositie geopend, waarop een aantal van de projecten van de ScienceMakers zijn tentoongesteld. Op de expositie stonden onder andere de Multimolen, RenNät, Robothand, Militaire TamTam, Vliegende Waterraket en Honey Time Alert. Deze waren gedurende het hele festival Generation Discover te bewonderen.

Projecten 2017

Duizenden jongeren hebben in 2017 meegedaan aan één van de vele wedstrijden die ons land rijk is. Ontdek wie in 2017 een plek op het ScienceMakers podium hebben gewonnen.

ScienceMakers Awards 2017

"Nederland is van oudsher een land van innovatie en ondernemerschap […] Met deze generatie vol slimme jongens en meisjes heb ik er alle vertrouwen in dat dit zo blijft."

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.