Awards 2020

De zesde ScienceMakers Awards was een bijzondere editie. De ScienceMakers zijn voor het eerst geheel online in het zonnetje gezet!

De hele maand november 2020 hebben we, samen met presentator Dennis Weening, heel Nederland kennis laten maken met de jonge innovatieve talenten die ons land rijk is.

Voor het eerst zijn de ruim 120 jongeren die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in de online campagne ScienceMakersLAB in het zonnetje gezet. Dit zorgde dat nog veel meer mensen dan normaal konden zien hoeveel jong en innovatief talent Nederland in huis heeft. Waar bij een fysiek event honderden toeschouwers aanwezig kunnen zijn, hebben nu duizenden mensen kennis kunnen maken met de ScienceMakers via onder meer de sociale en ook regionale media.

Dat de ScienceMakers volop gezien zijn én gewaardeerd worden blijkt ook het grote aantal speciale felicitatieboodschappen die de jonge talenten dit jaar ontvingen. Onder andere Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Inge Vossenaar (Directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) namen een videoboodschap op voor de ScienceMakers.

Projecten 2020

Duizenden jongeren hebben in 2020 meegedaan aan één van de vele nationale wedstrijden op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

Ontdek wie in 2020 een ScienceMakers Award mochten ontvangen.

"Het leukste vond ik dat je als winnaar van een innovatieprijs in het zonnetje wordt gezet én dat je prestatie met heel Nederland gedeeld wordt!"

ScienceMaker 2020

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.