Awards 2021

De 7e editie van ScienceMakers Awards was een groot succes. Ruim 100 jongeren zijn in het zonnetje gezet voor hun bijzondere prestatie op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

Op 19 november 2021 is de zevende editie van ScienceMakers Awards succesvol afgerond. Tijdens de online campagne ScienceMakersLAB zijn ruim 100 jongeren die afgelopen schooljaar een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap, technologie en maken in het zonnetje gezet. Zodat Nederland kennis kan maken met het talent dat we zo hard nodig hebben, met het oog op oplossingen die bedacht moeten worden voor toekomstige uitdagingen.

Van maandag 8 t/m vrijdag 19 november hebben duizenden mensen kennisgemaakt met de ScienceMakers via onder meer de sociale en ook regionale media. En ook via NXtv (hét online tv-kanaal dat tech laat leven) hebben velen docenten gezien welk talent Nederland in huis heeft, en met welke wedstrijden zij ook hun eigen leerlingen aan de slag kunnen laten gaan.

Projecten 2021

Duizenden jongeren hebben in 2021 meegedaan aan één van de vele nationale wedstrijden op het gebied van wetenschap, technologie en maken.

Ruim 100 jongeren mochten een ScienceMakers Award ontvangen. Ontdek hier wie dat zij en wat bij bedacht, gemaakt en gedaan hebben.

"We worden zo breed gedeeld op social media. Zo krijgen we wel een beetje bekendheid in Nederland. Dat vind ik leuk!"

ScienceMaker 2021

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.