ScienceMakers Nieuws

Door heel Nederland – en ook in het buitenland - vinden elk jaar heel veel wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie & maken.

Winnaars gehuldigd! Zesde editie ScienceMakers Awards dit jaar volledig online

Winnaars gehuldigd! Zesde editie ScienceMakers Awards dit jaar volledig online

2 november, Den Haag – Vandaag start ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.
Duurzame verf van leerlingen GSG Leo Vroman beloond met ScienceMakers Award

Duurzame verf van leerlingen GSG Leo Vroman beloond met ScienceMakers Award

Leerlingen Puck Imbens, Janita Sloof en Meijs van der Vliet van het GSG Leo Vroman in Gouda ontvingen een ScienceMakers Award voor hun winnende prestatie tijdens de wedstrijd Imagination at Work van C3. De drie meiden ontwikkelden voor de wedstrijd, in samenwerking met het bedrijfsleven en het hoger onderwijs, een duurzame verf van oude verfresten en overtuigden de jury met hun spetterende presentatie.
Leerlingen OBS Jan Campert bedenken innovatie in samenwerking met bedrijven

Leerlingen OBS Jan Campert bedenken innovatie in samenwerking met bedrijven

Binnen de bright ideas challenge daagt Shell leerlingen uit groep 7 en 8 uit om slimme en creatieve oplossingen te bedenken. Binnen het thema ‘Anders verplaatsen’ hebben Yaser, Merel, Lisa, Jamie, Hila en Jasmijn (leerlingen uit groep 7 van OBS Jan Campert in Spijkenisse) zich gebogen over het probleem omtrent nachtblindheid bij het autorijden. Het leverde het winnende project 'Voorruitzicht 2050' op.
ScienceMakers gehuldigd in bijzijn Koningin Máxima

ScienceMakers gehuldigd in bijzijn Koningin Máxima

Op woensdag 2 oktober 2019 zijn in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima 162 jongeren gehuldigd als ScienceMaker in het Spoorwegmuseum te Utrecht. De jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zijn winnaars van een nationale of internationale wedstrijd op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Met ScienceMakers maakt het Techniekpact de prestaties van dit innovatieve talent aan Nederland zichtbaar. Het onderstreept het grote belang van techniekonderwijs.

Volg ScienceMakers online en blijf op de hoogte. #SMANL

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.