• Aanmelding Raspberry Pi competitie 2021-2022 geopend

  Aanmelding Raspberry Pi competitie 2021-2022 geopend
  Innoveren voor een duurzame samenleving

  De vierde editie van de Raspberry Pi competitie is van start. Scholieren worden uitgedaagd om met behulp van de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige computer in creditcardformaat – innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken uit onze samenleving. Dit jaar is het thema duurzaamheid. De finale vindt plaats op 13 april 2022.

  De competitie is voor vmbo-, havo-, vwo- en mbo-scholieren van 12 tot en met 19 jaar. Scholen kunnen met zoveel teams meedoen als ze willen. Elk team moet uit minimaal 2 en maximaal 7 leerlingen bestaan en deelname is gratis. Alle deelnemende teams ontvangen de gratis Raspberry Pi starterkit om aan de slag te gaan.

  Wat kun je winnen?
  De inzendingen worden beoordeeld in vier categorieën, meest creatief, meest haalbaar, meest impactvol en een categorie naar invulling van de jury. In elke categorie wordt een winnend team gekozen. De prijzen voor elk winnend team:

  • Een geldbedrag van € 500 voor de school ter besteding aan 21e eeuwse vaardigheden in de klas.
  • Een inspirerende teamactiviteit die bekend wordt gemaakt tijdens de finale.

  Meer informatie en meedoen?
  Om meer te weten te komen over de competitie en het reglement, ga je naar de website.
  Direct aanmelden doe je hier.

  Volg ScienceMakers online en blijf op de hoogte. #SMANL

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.