• Boodschap André Kuipers aan de ScienceMakers

  Boodschap André Kuipers aan de ScienceMakers
  Volg je droom, volg je passie. En zeg nooit dat je iets niet kan!

  We hebben jong talent op het gebied van wetenschap, technologie en maken hard nodig. Wat zij bedenken, maken en uitvinden is ontzettend belangrijk. Voor henzelf, én voor de wereld! Astronaut Andre Kuipers richt zich dan ook graag tot de ScienceMakers!

  “De aarde is een ruimteschip met beperkte voorraden. Je hebt wetenschap en techniek nodig om het te bevatten, te beseffen en te meten. Om het probleem te zien maar ook om de oplossing te vinden”, aldus Kuipers. “En die oplossingen komen van de jeugd.” Voor de ScieneMakers heeft hij een belangrijke boodschap: “Volg je droom. Volg je passie. En zeg nooit dat je iets niet kan!”

   

  Over ScienceMakers
  ScienceMakers zijn het jong en innovatief talent van Nederland! Allemaal toppers (in de leeftijd 10-18 jaar) die een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Dit jaar zijn van 8 t/m 19 november ruim 100 jongeren in het zonnetje gezet tijdens de online campagne ScienceMakersLAB. Ook ontvingen zijn uiteraard een award.Dit jonge talent verdient een podium, daar worden jaarlijks de ScienceMakers Awards uitgereikt. Dit jaar gebeurde dat voor de zevende keer.

   

  Techniekpactambassadeur

  Sciencefictionboekjes waren zijn inspiratie om astronaut te worden. Nu brengt André Kuipers zijn passie voor wetenschap en technologie over op jongeren.

  Als astronaut ging André Kuipers twee keer de ruimte in. Tijdens zijn reizen zag hij hoe kwetsbaar onze planeet is, daarom zet hij zich nu in om iedereen er bewust van te maken dat we zuinig op onze aarde moeten zijn. Wetenschap en techniek spelen een belangrijke rol bij het bedenken van oplossingen voor het milieu en duurzaamheid. De jongeren van nu moeten hiervoor straks de oplossingen brengen. Als ambassadeur van het Techniekpact zet André Kuipers zich in om zoveel mogelijk jongeren te interesseren voor een bètatechnische opleiding.

  Volg ScienceMakers online en blijf op de hoogte. #SMANL

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.