• Delfts vriendenteam wint FIRST® LEGO® League Benelux finale 2021

  Delfts vriendenteam wint FIRST® LEGO® League Benelux finale 2021

  Op zaterdag 17 april 2021 vond de feestelijke editie plaats van de FIRST® LEGO® League (FLL) Benelux finale. Via een livestream konden alle scholen en teams die tijdens het 2020/2021-seizoen hebben meegedaan met FLL Challenge de finale live volgen. Vriendenteam Move your feet uit Delft kwam als winnaar uit de bus.

  Vanuit een studio met presentatoren Dick en Dries en DJ's werd het een show met het gebruikelijke spetterende en feestelijke Benelux finale karakter. De teams die deelnamen aan de Benelux stonden met de studio in verbinding en reden live robotwedstrijden tegen elkaar. Het bleef spannend tot het laatste moment en team Move your feet als winnaar werd uitgeroepen. Een impressie van het event vind je op de Facebookpagina van FLL Benelux.

  In de media
  Bekijk hier ook het item dat het Jeugdjournaal maakte over de finale van het toernooi (van 15:38).

  Meer informatie: https://firstlegoleague.nl/challenge/seizoen-2021-replay

  Volg ScienceMakers online en blijf op de hoogte. #SMANL

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.