App in combinatie met een Google Glass

Het team (a.k.a. sCOOL Br1iacs) won tijdens het World Festival de Judge Award for Great Minds. De onderzoeksvraag was: hoe kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel weer veilig leren deelnemen aan het verkeer? De oplossing: een app in combinatie met een Google Glass.

Deelnemers

Fleur Bonthuis, Stan Kerkhof, Annelies Mensink, Kjell Tornij, Nigel Waanders, Geordi Schoemakers

First Lego League - Hersenletsel en verkeer?

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, rondom één challenge. Die was dit jaar: hoe kunnen kennis en vaardigheden vergaren in de 21e eeuw verbeterd worden? Met andere woorden, bedenk manieren om het leren te verbeteren met nieuwe technologieën of toepassingen. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.