Bouw je bodem

Het team heeft het Techniek Toernooi 2015 gewonnen in de categorie groep 7/8 met het project ’Bouw je bodem’. Zij hebben een fundering gemaakt waarop zoveel mogelijk bakstenen moesten worden gestapeld. Op hun fundering van rivierklei uit de boomgaard aan de rivier De Korne in Buren (Gelderland) konden 11 stenen gestapeld worden. Daarmee was deze fundering het stevigst.

Deelnemers

Matthijs Huijgen, Tycho van den Anker, Joris Eickhof

Techniek Toernooi - Bouw je bodem

Het Techniek Toernooi is een techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit. Het beste team van de klas mag vervolgens de strijd aan gaan tijdens een van de regiofinales. De winnaars uit de regio’s mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de finale in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.