Energieleverend gebouw met optimaal leefklimaat

Het team vond de oplossing om een heel schoolgebouw voor het hele jaar te voorzien van energie in het natuurlijke principe van…. zweten.

Deelnemers

Liane van Halteren, Marissa Dorland, Erum Ilyas, Ouidad Ouijit

Technasium Top Award

De Technasium Top Award daagt leerlingen uit innovatieve oplossingen te bedenken, voor een jaarlijks wisselende opdrachtgever. Basisvoorwaarde is dat de opdracht maatschappelijk relevant is. Dit jaar is CAH Vilentum Hogeschool de opdrachtgever van de Technasium Top Award. Zij willen een energieleverend gebouw plaatsen in Almere, waarin het leefklimaat optimaal moet zijn. De schoolteams laten zich hierbij inspireren door oplossingen die de natuur al miljoenen jaren geleden bedacht heeft: biomimicry. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.