App voor het fileprobleem

Tijdens de Eureka!Cup worden er samen met bedrijven ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Adam, Anna, Djemaro en Daan bouwden samen een app voor de opdrachtgever Rijkswaterstaat om het fileprobleem in Nederland op te lossen. Door goed gedrag te belonen en fout gedrag te corrigeren met trillingen en geluiden leert de app bestuurders de juiste snelheid te rijden.

Deelnemers

Adam Aslam, Anna Jebose, Djemaro Dalloesingh, Daan de Heij

EUREKA!CUP

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch en (natuur)wetenschappelijk thema voor jongeren uit de onderbouw van havo/vwo. Samen met bedrijven, die werkzaam zijn binnen het jaarlijks wisselende thema, worden er ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.