Bestrijden van het Noro-virus

Frank, Michelle, Vera en Arjan hebben een uitgebreid onderzoeksvoorstel opgezet voor het toepassen van oregano in de strijd tegen het Noro-virus onder ouderen in verzorgingstehuizen. Dit hebben zij op een dusdanig niveau gedaan dat zij inhoudelijk met kop en schouders boven de andere deelnemende scholen uitstaken en de professionals een nieuw inzicht hebben gegeven op een eventuele mogelijkheid om het Noro-virus succesvol te bestrijden. Oregano doodt het virus in de darmen. Meer pizza dus voor bejaarden!

Deelnemers

Frank van Beek, Michelle van Veller, Vera van Dijk, Arjan Blankestijn

Viruskenner 2016

Een internationale wedstrijd waar in Nederland technasiumleerlingen uit 2havo en 2vwo aan meedoen. Leerlingen wordt gevraagd zich te verdiepen in een (exotisch) virus dat momenteel actueel is en veel infecties veroorzaakt. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode om een besmetting met dit virus te voorkomen. Ze moeten zich verdiepen in wijze van transmissie en gevolgen van de infectie. De leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.  Doelgroep: groep 8 basisschool (Nederland en Suriname), klas 2 VO Technasiumscholen, klas 4 en 5 Suriname en Italië  Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.