De Bodymove

Naar aanleiding van technieklessen van de uitvinders kregen de kinderen de uitdaging om zelf iets uit te vinden wat de wereld mooier of leuker maakt. Ruben, Pieter, Annelot, Madelief en Elsemiek hadden al vrij snel en goed doordacht een idee. Ze bedachten de Bodymove. Deze slimme bodywarmer met massagetechniek, waarbij een motortje met een gewichtje uit balans wordt gebracht en trilt, verlicht rugpijn doordat je hele rug wordt gemasseerd als je ‘m draagt. Ook is er muziek op aangesloten en een oplaadstation voor de mobiel. Ze hebben technische problemen zelf opgelost tijdens het hele proces en wonnen hiermee de wedstrijd.

Deelnemers

Ruben Suykerbuyk, Pieter van Peer, Annelot van der Veen, Madelief van Noordennen, Elsemiek Vermandel

Uitvinderswedstrijd

De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 5 die binnen een inspirerende belevingswereld werken aan hun ontwikkeling en kennismaken met techniek. Ze worden geïnspireerd door verhalen, die steeds eindigen met een open opdracht/probleemstelling. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.