De EMMA

Emile, Robin, Abel en Rosalien van het Maris College ontwierpen samen de EMMMA, een apparaat waar mee je de tijgermug, die virusinfecties zoals zika en dengue kan verspreiden, uit de lucht schiet. EMMMA staat voor Eliminatie van Muggen met Minimale Milieu Aantasting. Dit apparaat bestrijdt muggen door met een ongevaarlijke infrarood laser vleugelslagpatronen van de insecten te analyseren en ze te lokaliseren. Zo kunnen alleen de gevaarlijke vrouwtjes worden geëlimineerd, terwijl de andere insecten gespaard blijven. Op dit doel wordt vervolgens een laser gericht die de vrouwtjesmug door hitte of door het verdampen van de vleugels ongevaarlijk maakt.

Deelnemers

Emile de Kam, Robin Vroomans, Abel van Marle, Rosalien Janssen

Viruskenner: Maris College 2016

Een internationale wedstrijd waar in Nederland technasiumleerlingen uit 2havo en 2vwo aan meedoen. Leerlingen wordt gevraagd zich te verdiepen in een (exotisch) virus dat momenteel actueel is en veel infecties veroorzaakt. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode om een besmetting met dit virus te voorkomen. Ze moeten zich verdiepen in wijze van transmissie en gevolgen van de infectie. De leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.  Doelgroep: groep 8 basisschool (Nederland en Suriname), klas 2 VO Technasiumscholen, klas 4 en 5 Suriname en Italië  Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.