De FlowPed

Evert en Jesper bedachten de FlowPed. Ze onderzochten nieuwe mobiliteit in steden en hoe een betrouwbare, realistische en gebruikersvriendelijke technologische oplossing voor de huidige stedelijke problemen van mobiliteit te realiseren is. Zij schreven een ondernemingsplan voor een rideables-verhuursysteem als mogelijke oplossing voor verkeersproblemen in de grote stad, waarbij zij New York als uitgangspunt namen. Na uitgebreid literatuur- en marktonderzoek ontwikkelden zij de software voor een VEP (vehicle exchange point), waarmee een nieuw stedelijk transportnetwerk kan ontstaan. Verschillende wereldsteden werden benaderd voor medewerking. Van een aantal kregen ze ook antwoord. Lissabon wilde ruimte ter beschikking stellen en Wenen bleek geïnteresseerd. Ze wonnen hiermee de Nationale Van Melsen prijs en mochten naar naar de ICYS in Roemenië.

Deelnemers

Jesper Provoost, Evert Guliker

International Conference of Young Scientists (IYCS) 2017

De ICYS is een wetenschapswedstrijd waarin middelbare scholieren tussen de zeventien en negentien jaar een werkstuk voorbereiden en deze presenteren aan een internationale vakjury. De scholieren bepalen zelf het onderwerp van het werkstuk, maar het heeft in elk geval betrekking op één van de volgende disciplines: wiskunde, informatica, natuurkunde of ecologie. Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.