De opvouwbare zeecontainer

Julian en zijn team kregen de opdracht: Bedenk een militaire basis die flexibel en snel op en af te bouwen is. Om de snelheid te krijgen, tijd en vervoersbewegingen te besparen, hebben ze de opvouwbare zeecontainer bedacht. Van deze zeecontainer past er normaal één op een vrachtwagen. Door ze op te vouwen kunnen er nu vier op een vrachtwagen. De basis is opgebouwd met deze zeecontainer waardoor deze flexibel wordt en er minder vrachtwagens nodig zijn. Door de basis in verschillende delen op te bouwen met per deel een slaap/eet/opslag, is niet alles gelijk verloren bij een aanval.

Deelnemers

Julian Küpers, Bertil Kamerman, Nils Hulleman, Jayson Eyega

EUREKA!CUP

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch en (natuur)wetenschappelijk thema voor jongeren uit de onderbouw van havo/vwo. Samen met bedrijven, die werkzaam zijn binnen het jaarlijks wisselende thema, worden er ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.