De Terraqua

Tijdens de Eureka!Cup worden er samen met bedrijven ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn en anderzijds aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Eva, Claire, Arwen en Merijn hebben voor het Ministerie van Defensie een multi-inzetbaar legervoertuig genaamd de Terraqua gemaakt. De Terraqua is een zeswielig hybride-pantservoertuig dat zowel op het land als op het water kan worden voortgedreven. Aan de buitenkant van de Terraqua zijn led-panelen bevestigd die in alle kleuren en prints kunnen veranderen, op deze manier is het voertuig ten alle tijden goed gecamoufleerd of vriendelijk gekleurd voor de bevolking.

Deelnemers

Eva Gofers, Arwen Hunter, Claire Ibes, Merijn van de Weijer

EUREKA!CUP

De Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met een technologisch en (natuur)wetenschappelijk thema voor jongeren uit de onderbouw van havo/vwo. Samen met bedrijven, die werkzaam zijn binnen het jaarlijks wisselende thema, worden er ontwerpopdrachten ontwikkeld die enerzijds zo realistisch mogelijk zijn (het bedrijf is hier zelf ook mee bezig) en anderzijds aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.