EUSO 2016

Dit EUSO is een multidisciplinaire, geïntegreerde -op wetenschap gebaseerde- praktijkgerichte teamwedstrijd voor havo/vwo-leerlingen (met een natuurprofiel en belangstelling voor science) uit heel Europa. De teams behaalden respectievelijk een zilveren en een bronzen medaille.

Deelnemers

Ezra Bekkering, Marouscha Puister, Stan Koenis, Kors Doedens, Koen van der Heijden, Hendrik Holwerda

European Union Science Olympiad (EUSO)

De European Union Science Olympiad (EUSO) is een multidisciplinaire, geïntegreerde -op wetenschap gebaseerde- praktijkgerichte teamwedstrijd voor havo/vwo-leerlingen (met een natuurprofiel en belangstelling voor science) uit heel Europa. De testen voor de EUSO bevatten zowel biologische, chemische als natuurkundige elementen. Het doel van de wedstrijd is het uitdagen en stimuleren van geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen op het gebied van science. De twee winnende teams van de nationale ronde verdedigen de eer van Nederland op Europees niveau. Doelgroep: havo/vwo-leerlingen (bovenbouw) Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.