Gracious Professionalism!

Bij FIRST LEGO League gaat het om de prestatie op drie onderdelen: Een onderzoeksproject, een robotwedstrijd en het laten zien van de FIRST kernwaarden, waaronder teamwork, inspireren van anderen en sportieve competitie. Naast een sterk gebouwde robot bedachten Robin, Sytse, Pieter en Lars een container voor in huis, die het afval eerst versnipperd en dan ook nog plet. Hierdoor werd het volume van het afval met factor 6 gereduceerd, wat inhoud dat de containers minder vaak geleegd hoeven te worden. Ze mochten voor Nederland naar het internationale toernooi in Saint Louis waar ze genomineerd werden voor de prijs: “Gracious Professionalism”!

Deelnemers

Lars Steenbeek, Pieter Venderbos, Robin van der Craats, Syste de Boer, Franke van Zuilen

First Lego League: Justnormal

Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.