Informatica Olympiade

De Informatica Olympiade is een wedstrijd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en bedoeld om programmeertalent te ontwikkelen. Er zijn verschillende rondes waarbij de deelnemers punten kunnen scoren. Gemiddeld zullen leerlingen wel veertig uren moeten investeren in de eerste ronde. In de tweede ronde gaan ze naar de Universiteit Twente waar ze in drie uur twee opgaven bestaande uit meerdere onderdelen moeten oplossen. De beste tien tot twaalf leerlingen uit de tweede ronde krijgen een cursus waarin heel veel oplossingsmethodieken worden verteld. In de derde ronde werden Pim, Jens, Jelmer en Andor geselecteerd voor de Internationale Informatica Olympiade. Dit jaar in Kazan in Rusland.

Deelnemers

Pim Spelier, Jens Heuseveldt, Jelmer Firet, Andor Michels

Informatica Olympiade

Bedoeld om informaticatalent te ontwikkelen. Door middel van opdrachten die je zelf thuis kan doen, kan je deelnemen aan de eerste ronde. Winnaars gaan de naar internationale ronde.

Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.