Jatropha Curcas L plant

Nikki, Katja, Stef en Yza bedachten samen het winnende project waarbij de Jatropha Curcas L plant toegepast wordt in ontwikkelingsland Ethiopië. Het project brengt drie toepassingen van de plant en zijn noot samen: de plant voor het tegengaan van erosie, de olie uit de noot voor zeep en de rest van de noot als brandstof en bemesting. Hierdoor verbetert het inkomen, de landbouwgrond en de hygiëne van de bevolking. Zij zijn begeleid door wetenschapper Marc van der Maarel van Rijksuniversiteit Groningen.

Deelnemers

Nikki Louwerse, Yza de Ridder, Katja Schmahl, Stef Siekman

Imagine Scholierencompetitie 2016

IMAGINE is een profielwerkstukkencompetitie, waarbij leerlingen met wetenschappers samenwerken. De leerlingen werken de technologie uit tot een businessplan voor een ontwikkelingsland. Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.