Robogirls

Inés en Rianne bouwden en programmeerden hun eigen robot die een parcours over een zwarte lijn moest volgen. Dit moet vooraf worden geprogrammeerd. Onderweg zijn er punten te verdienen. De zwarte lijn is onderweg af te steken (kortere weg) via een gele lijn. Dit alles moet de robot kunnen herkennen met behulp van sensoren. Hij gebruikt bijvoorbeeld lichtsensoren om de zwarte lijn op de groene ondergrond te volgen en om te beslissen waar de gele lijn begint. Met ultrasoon sensoren kan hij bepalen waar het blikje in het moeras ligt. De robot van de meiden deed het super goed!

Deelnemers

Rianne Arling, Inés Bolaños

Robocup Junior

Robotica- en programmeerwedstrijd, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van po en vo leerlingen. Jaarlijks wordt het NK georganiseerd op het terrein van de Technische Universiteit Delft. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.