Scheikunde Olypmiade 2016

Voor havo- / vwo-leerlingen die interesse hebben voor scheikunde, en die het leuk vinden om theoretisch en praktisch ermee bezit te zijn. Uit de winnaars van de olympiade wordt een team van vier leerlingen samengesteld die Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Chemie Olympiade. Jard en Marijn wonnen de nationale Scheikunde Olympiade en kwamen allebei uit voor Nederland op de Internationale Scheikunde Olympiade in Georgië. Zij maakten daar een praktijk- en theorietoets waarop zij afzonderlijk werden beoordeeld.

Deelnemers

Jard Mattens, Marijn Jonker

Scheikunde Olympiade en International Chemistry Olympiad

De Scheikunde Olympiade is voor alle leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo die interesse hebben voor scheikunde en die het leuk vinden om zowel theoretisch als praktisch daarmee bezig te zijn. Het is zeker niet alleen voor bollebozen! Uit de winnaars van de olympiade wordt een team van vier leerlingen samengesteld die Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Chemie Olympiade (IChO). De IChO is een jaarlijkse competitie voor ‘s werelds meest getalenteerde chemiestudenten op middelbaar schoolniveau. Doelgroep: havo- / vwo-leerlingen (bovenbouw) Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.