Supersnelle robot

“Er is een noodoproep binnengekomen. Er is een gevaarlijke container in een moeras terecht gekomen die kan ontploffen als er water bij komt. Wat nu?” De opdracht voor de deelnemers was om een robot te ontwerpen, te bouwen en te programmeren, die de container zo snel mogelijk uit het moeras kon verwijderen. Het moeras kon alleen gevonden worden door de weg te volgen. De robot moest in het moeras de container vinden en uit het moeras duwen. De teams hadden maximaal negentig seconden om de missie te voltooien. Raoul heeft deze competitie gewonnen door een robot te bouwen en te programmeren die een supersnelle tijd neer kon zetten van dertien seconden!

Deelnemers

Raoul Berger

Robocup Junior: Rescua Line

Robotica- en programmeerwedstrijd, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van po en vo leerlingen. Jaarlijks wordt het NK georganiseerd op het terrein van de Technische Universiteit Delft. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.