Vuilnisbank

Maud had het Slimste Idee met haar ‘Vuilnisbank’: een bank waarop je geen geld, maar afval inzamelt én daarvoor wordt beloond. Niet met rente, maar met punten. Want volgens Maud is afval -net als geld- waardevol. Gebasseerd op het idee dat belonen beter is dan straffen, wordt zo de drempel om afval in te leveren verlaagd. Naast het goede idee was de jury ook onder de indruk over de zeer complete uitwerking met interfaces en apps. Niet meer weggooien maar inleveren dus!

Deelnemers

Maud Verwimp

Het slimste idee

Jongeren innoveren voor echte bedrijven! Met BrainTrigger gaan kinderen en jongeren aan de slag met uitdagingen vanuit echte bedrijven. Ze bedenken innovatieve oplossingen die bijdragen aan doelen op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid en gezondheid. Met BrainTrigger ontdekken jongeren toekomstkansen in het bedrijfsleven, ontwikkelen hun analytisch denkvermogen en krijgen beeld bij de rol van innovatie in onze maatschappij. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.