Water in de Duurzame stad Rotterdam

Greetje, Rick, Wessel en Darcey vertegenwoordigden Nederland tijdens de Internationale Geografie Olympiade (iGeo) in Beijing, China. Theorie, veldwerk en algemene kennis van de wereld werd getoetst. Individueel behaalden ze verschillende medailles. Met hun poster, Water in de Duurzame stad Rotterdam, wonnen ze binnen de posterwedstrijd met het thema Sustainable Cities, zowel de juryprijs als de studentenprijs. Een mooi voorbeeld van hoe wetenschap en geografie elkaar ontmoeten bij de implementatie van innovatie.

Deelnemers

Wessel Bruinsma, Greetje Huisman, Rick Nelen, Darcey Bil

Aardrijkskunde Olympiade 2016

Wedstrijd voor havo/vwo leerlingen die aardrijkskunde net iets leuker vinden dan de rest. De vier beste finalisten gaan naar de internationale ronde.   Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.