Zelf-navigerende modelauto

De KNAW Onderwijsprijs is een wedstrijd voor vwo-profielwerkstukken. Sean kwam er voor zijn profielwerkstuk achter dat ontdekken hoe het niet moet, heel waardevol is om erachter te komen hoe het wel moet. Hij onderzocht de mogelijkheid om een auto zelfstandig van A naar B te laten rijden met vrij beschikbare data. Met de programmeertaal Python, gps-data en IMU-data heeft hij uiteindelijk de juiste elektronische data gevonden die openbaar beschikbaar is. Hiermee heeft hij een zelf-navigerende modelauto gemaakt.

Deelnemers

Sean Goedgeluk

KNAW-Onderwijsprijs

De KNAW Onderwijsprijs is bedoeld voor werkstukken met een wetenschappelijke opzet, gebaseerd op zelfstandig onderzoek. Originaliteit, de kwaliteit van de onderzoeksopzet en de uitwerking van de resultaten en de conclusie zijn belangrijke criteria. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.