Bamboe Bouwers

Dit team werkte naast hun gewone werk aan hun project. Ze leerden om hun werk goed te plannen en ze deden onderzoek naar hoe je met glow-in-the-dark-technologie het aantal aanrijdingen met reeën zou kunnen verminderen. Ze leerden programmeren en hun bevindingen presenteren. Het team Bamboe Bouwers bestond uit allemaal “newbe’s”! Ze hadden nog nooit eerder meegedaan, maar met een vierde plek op de Benelux finale, mochten ze door naar de Internationale editie in Engeland!

Deelnemers

Mohammed Hussein, Manon Veenhoff, Keano de Beauvesier Watson en Alex Fong

FIRST® LEGO® League

Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.