Biologen 2017

Na een strenge voorselectie en een intensieve finaleweek met colleges, practica en toetsen zijn de beste biologieleerlingen uit de bovenbouw van Nederland van dit jaar geselecteerd. Deze leerlingen vertegenwoordigen Nederland bij de Internationale Biologie Olympiade, die dit jaar in Engeland plaatsvond. Marieke, Niels, Corijn en Lieke vormden samen team Nederland en hebben sterk gestreden tegen deelnemers uit maar liefst 64 verschillende landen. Ze maakten theoretische en praktische toetsen over uiteenlopende biologische thema’s op zeer hoog niveau. Er werden twee zilveren en twee bronzen medailles in de wacht gesleept!

Deelnemers

Marieke Smit, Niels Appelman, Corijn Rudrum en Lieke ten Have

Biologie Olympiade

Biologie Olympiade en de Biologie Olympiade Junior, de grootste wedstrijden in Nederland voor scholieren van de onderbouw en bovenbouw van het havo en vwo! Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.