Confettiwolk

Dit team bedacht iets feestelijks in het thema speelgoed waarmee een mogelijk ramp een feest kan worden! Ze bedachten namelijk de Confettiwolk. Deze is op afstand te besturen en kan boven een vulkaan worden gebracht. De confetti gaat in de vulkaan zodat als de ramp van de vulkaanuitbarsting komt er ook confetti naar boven. Na twee weken is alle lava omgezet in confetti zodat de mensen geen ramp maar een feestje krijgen!

Deelnemers

Fenne Kasander, Bailey Bressers en Rodey van der Berg

Uitvinderswedstrijd

De Uitvinderswedstrijd is voor nieuwsgierige leerlingen vanaf groep 5 die binnen een inspirerende belevingswereld werken aan hun ontwikkeling en kennismaken met techniek. Ze worden geïnspireerd door verhalen, die steeds eindigen met een open opdracht/probleemstelling. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.