Elektrische auto

Dit meidenteam heeft meegedaan aan de wedstrijd Elektrische auto. Hiervoor is eerst op school een Freinetschool finale gehouden. Toen bleek al dat hun auto’s heel snel waren en dat de jury onder de indruk was van hun prestatie. Daarna hebben ze meegedaan aan de regionale finale in Delft. Onder begeleiding van ouders is wekenlang hard gewerkt aan de opdrachten. Tijdens de finaledag zijn alle producten beoordeeld door een deskundige jury van de stichting Doenk. Het team heet: Technogirls en zij hebben gekozen voor het thema Unicorn. Tot in de details uitgewerkt in hun presentatie en de auto’s. Enthousiast en vol spirit hebben zij met elkaar gewerkt aan de uitdaging. Ze waren net iets sneller dan het team jongens van de Freinetschool: girlpower!

Deelnemers

Eline Dennison en Nienke de Kraker

OO Techniek (voorheen Techniek Toernooi)

Landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor het basisonderwijs. Leerlingen ontdekken bij deze wedstrijd dat wetenschap en technologie leuker is dan ze dachten en niet zo ingewikkeld is! Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.