EUSO teams 2017

Tijdens de internationale kregen de teams twee grote geïntegreerde praktische opdrachten waarbij ze hun eigen taakverdeling maakten en werden beoordeeld op praktische vaardigheden en het verzamelen en verwerken van experimentele gegevens. In Kopenhagen (Denemarken) behaalde Nederland met beide teams een zilveren medaille!

Deelnemers

Marouscha Puister, Tido Houtepen, Sean Camps, Lotte Kremer, Daan Hoogers en Stan Koenis

European Union Science Olympiad (EUSO)

De European Union Science Olympiad (EUSO) is een multidisciplinaire, geïntegreerde -op wetenschap gebaseerde- praktijkgerichte teamwedstrijd voor havo/vwo-leerlingen (met een natuurprofiel en belangstelling voor science) uit heel Europa. De testen voor de EUSO bevatten zowel biologische, chemische als natuurkundige elementen. Het doel van de wedstrijd is het uitdagen en stimuleren van geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen op het gebied van science. De twee winnende teams van de nationale ronde verdedigen de eer van Nederland op Europees niveau. Doelgroep: havo/vwo-leerlingen (bovenbouw) Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.