Honey Time Alert

Bij het team Cadmess Creators stond teamwork centraal. Ze ontwikkelden een slimme bijenkast die de imker laat weten wanneer de honing uit de kast gehaald kan worden. Bijen zijn onmisbaar in de natuur door gewasbestuiving. Met deze ‘weegmachine’ wordt het werk van imkers makkelijker gemaakt. Door hun winst in Nederland mochten ze naar Engeland voor de internationale wedstrijd. Ze werden tweede bij de skill teamwork door hun goede samenwerking met elkaar maar ook met buitenstaanders. Samenwerking is een belangrijke pijler van de First Lego League. De Cadmess Creators waren samen sterk!

Deelnemers

Joyce van Kessel, Job Koomen, Gijs Koomen en Stan Dortmans

FIRST® LEGO® League

Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.