Isogonal V6

De RoboCup gaat ook over voetbal. Een strijd tussen twee robotteams van elk één keeper en één aanvaller. Er zijn veel regels (binnen het veld blijven, niet lang bewegingsloos staan) maar er mag geduwd worden zonder gele kaarten! De robots zijn meestal net zo fanatiek als de makers. Alexander is een echte RoboCup corrifee! Hij deed al zes keer mee. Elk jaar werd de robot doorontwikkeld. Deze robot die volledig bestaat uit lego(compatible) onderdelen wist afgelopen jaar de competitie voor de zesde keer te winnen. De robot heeft een hexagon vormige chassis (specifieker isogonal, vandaar de naam) die gebruik maakt van omnidirectionele wielen waarmee deze versie de concurrentie ver voor was. Hij haalde ook de hoogste score ooit, 22-0 na de 1e helft. De robot van Alexander wordt er zelf ook blij van. Hij danst een vreugdedansje na de overwinning!

Deelnemers

Alexander Frissen

RoboCup Junior

Robotica- en programmeerwedstrijd, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van po en vo leerlingen. Jaarlijks wordt het NK georganiseerd op het terrein van de Technische Universiteit Delft. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.