Jr. biologen 2017

Aan de Biologie Olympiade Junior 2017 deden meer dan 13.000 leerlingen mee. Ze volgden colleges over de koolstofkringloop die waren voorbereid door docenten die alles van biologie afweten. Voor de bijbehorende practica namen de ‘olympisten’ grondmonsters op Landgoed Larenstein, die ze onder de loep namen in de laboratoria van de hogeschool. Het niveau van de practicumverslagen en de uitslag van de eindtoets bepaalden de uiteindelijke winnaars. Niels werd eerste van alle havo leerlingen en Xanta sleepte de eerste prijs in de wacht bij de wedstrijd voor vwo-leerlingen. Tom haalde een knappe tweede plek bij het vwo!

Biologie Olympiade Junior

Biologie Olympiade en de Biologie Olympiade Junior, de grootste wedstrijden in Nederland voor scholieren van de onderbouw en bovenbouw van het havo en vwo! Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.