Legosorteermachine

Bij de Eureka!Cup gaat het in alle categorieën om originele oplossingen voor verschillende vraagstukken én in dit geval om het bouwen van een machine die in de praktijk werkt. Het team bedacht een echt werkende legosorteermachine. Rolf, Joost en Mees wisten met hun legosorteermachine de jury helemaal in te pakken. Ze kregen lovend jurycommentaar: ‘uitstekend teamwork, heel goed vooronderzoek, nagedacht over de verdere uitvoering binnen een bedrijf, innovatief en perfect uitgevoerd’. Super scherp!

Deelnemers

Joost van Doren, Rolf van Rijckevorsel en Mees Sluis

Eureka!Cup

Ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-) wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Er zijn verschillende opdrachtgevers met elk een eigen opdracht. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.