Oordopjes/app tegen influenza

Sumeia en Jelmer gingen aan de slag met een preventiemiddel voor Influenza. Ze bedachten een combinatie van oordopjes (met thermometer) en een app. Ze wonnen de eerste prijs in de categorie ‘inhoud’!

Viruskenner

Een internationale wedstrijd waar in Nederland technasiumleerlingen uit 2havo en 2vwo aan meedoen. Leerlingen wordt gevraagd zich te verdiepen in een (exotisch) virus dat momenteel actueel is en veel infecties veroorzaakt. Er wordt gevraagd om een preventieadvies of preventiemethode om een besmetting met dit virus te voorkomen. Ze moeten zich verdiepen in wijze van transmissie en gevolgen van de infectie. De leerlingen worden uitgedaagd een innovatieve oplossing te bedenken.  Doelgroep: groep 8 basisschool (Nederland en Suriname), klas 2 VO Technasiumscholen, klas 4 en 5 Suriname en Italië  Naar de site
Groeien & Bloeien

Nieuwe manieren om goed om te gaan met alles wat groeit en bloeit.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.