PWS'en op internationaal niveau

Door mee te doen aan de Van Melsenprijs kun je je kwalificeren voor de International Conference of Young Scientists. Aan de Nederlandse deelnemers aan deze wedstrijd de taak om het op te nemen tegen 150 leerlingen uit zo’n 25 landen met hun profielwerkstuk. Laura en Tim hebben met Ultrageluid de barrière tussen de bloedbaan en de hersenen doorbroken om zo bepaalde medicijnen in de hersenen af te kunnen leveren. Pim en Adnan maakten met behulp van o.a. een arduino een myoelektrische handprothese die bestuurd wordt op de activiteit in de onderarm van een patiënt. Christiaan en Daniel rekenden aan de banen van onze planeten, die soms afwijken wat op een extra planeet zou wijzen. Alinda, Margot en Niels bedachten een spray die boeren na een overstroming over hun planten kunnen sproeien om het herstel van de planten te bevorderen. En Hidde en Siebe bedachten een manier om ruimteschroot op te ruimen dat nu om de aarde zweeft met een snelheid tot wel 27.000 kilometer per uur. De Nederlandse delegatie nam goud, zilver en brons mee terug!

Deelnemers

Christiaan Goossens, Tim van Breemen, Hidde Koerts, Pim van der Meer en Adnan El Kharbotly

Van Melsenprijs

Profielwerkstukkenwedstrijd van de Radboud Universiteit Nijmegen op het gebied van bètavakken. De 1e-prijswinnaar wordt uitgezonden naar de International Conference of Young Scientists. Nummers 2 en 3 maken hier ook kans op. Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.