Reken -en wiskundewedstrijd

W4Kangoeroe is de grootste reken -en wiskundewedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er ca. 130.000 deelnemers mee vanaf groep 3 t/m 6 vwo! Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit en een flits van inzicht vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Er zijn verschillende categorieën en als je in een bepaalde categorie eerste wordt van Nederland, dan heb je een zeer knappe prestatie geleverd! Dit jaar waren Frank, Jovan, Nils en Lucas de beste van Nederland in hun categorie! Zie hiernaast een voorbeeld van de opgaven.

Deelnemers

Frank de Bruijn, Jovann Gerbscheid, Nilsvan de Berg, Lucas den Besten

W4KANGOEROE Wiskundewedstrijd

W4Kangoeroe is de grootste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen in totaal 130.000 leerlingen van 2300 basisscholen en middelbare scholen mee (vanaf groep 3 t/m 6 vwo). Wereldwijd doen circa 6,5 miljoen leerlingen mee aan dezelfde wedstrijd op dezelfde dag. Leerlingen zetten op die dag hun tanden in 24 of 36 leuke, uitdagende en creatieve vraagstukken. Er zijn vijf niveaus waarop ze mee kunnen doen. Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.