Scheikundige topprestatie

Jim, Sietse, Daniil en Heleen wonnen de Nederlandse voorrondes (waarvan de eindronde bestaat uit acht dagen op een universiteit of chemisch bedrijf)! De vier winnaars van de Nederlandse Scheikunde Olympiade worden uitgezonden naar de Internationale Chemieolympiade (IChO). Het niveau van de IChO ligt op bachelor en deels zelfs op universitair masterniveau. In 2017 werd de 49e IChO gehouden in Bangkok in Thailand. Ze leverden allevier een topprestatie! Daniil en Sietse behaalden een bronzen medaille op de 49e IChO.

Deelnemers

Helen Zegelaar, Daniil Soloviev, Sietse Dijt, Jim Wittebol

Scheikunde Olympiade en International Chemistry Olympiad

De Scheikunde Olympiade is voor alle leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo die interesse hebben voor scheikunde en die het leuk vinden om zowel theoretisch als praktisch daarmee bezig te zijn. Het is zeker niet alleen voor bollebozen! Uit de winnaars van de olympiade wordt een team van vier leerlingen samengesteld die Nederland vertegenwoordigt bij de Internationale Chemie Olympiade (IChO). De IChO is een jaarlijkse competitie voor ‘s werelds meest getalenteerde chemiestudenten op middelbaar schoolniveau. Doelgroep: havo- / vwo-leerlingen (bovenbouw) Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.