Sterrenkunde Olypiade 2017

Sterrenkunde omvat de meest extreme objecten en situaties die in de natuur voorkomen: van de kleinste atomen tot de enorme sterrenstelsels, over ijskoude asteroiden en over miljoenen tot miljarden graden in de kernen van sterren. Hoewel het op het eerste gezicht misschien lijkt of er weinig verandert aan de sterrenhemel, toch is er op elk moment wel ergens een ster die explodeert en ontstaan er nieuwe sterren in een wolk van gas en stof. De deelnemers aan de Sterrenkunde Olympiade, worden uitgedaagd om zich hierin te verdiepen. Ward maakte de uitdagende eindtest, na drie dagen colleges te hebben bijgewoond over zeer verschillende onderwerpen in de sterrenkunde, het best en won!

Deelnemers

Ward de Ridder

Sterrenkunde Olypiade

Sterrenkunde omvat de meest extreme objecten en situaties die in de natuur voorkomen: van de kleinste atomen tot de enorme sterrenstelsels. De deelnemers van de Sterrenkunde Olympiade werden uitgedaagd om zich te verdiepen in sterrenkundige onderwerpen. De finalisten kregen enkele colleges over kosmologie, stervorming, speciale relativiteitstheorie en observatietechnieken. Naar de site
Denken & Tellen

In deze categorie vind je de harde bètawetenschappers.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.