Th3 L3g0 H4ck3rz

Dit team heeft onderzoek gedaan en bedacht een manier om door slim gebruik te maken van warmtesensoren om egels te redden van de maaidood. Samen met wetenschappers van de TU Delft hebben ze een prototype gebouwd op basis van een infraroodsensor om egels te detecteren. Hiermee haalden zij in Amerika de 3de prijs met de Innovative Solution Award. Het team viel ook op door de bijzondere naam die in hackerstaal is gespeld, een hilarisch struikelblok voor de aankondigingen bij de wedstrijden.

Deelnemers

Koen Slotboom, Leon van der Waal, Jeroen op de Beek en Sibrand op de Beek

FIRST® LEGO® League

Daagt jongeren (9 t/m 14) uit om de maatschappelijke rol van wetenschap & techniek/technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten, waaronder een LEGO robot programmeren. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.