Traffic solvers

Deze gedreven groep meiden ging aan de slag met de opdracht: Ontwerp een oplossing voor het verkeersplein van de toekomst. Daarbij hielden ze rekening met zelf-rijdende auto’s. Ze ontwierpen een rotonde met sensoren zodat ook zelf-rijdende auto’s goed functioneren op een weg met alle weggebruikers die er zijn. Het idee werd uitgewerkt met een poster, een maquette en een filmpje. Ze behaalden een uitmuntende score en wonnen de eerste prijs!

Deelnemers

Doriene Oomen, Rebekka de Jong, Emmelot Verzijl en Caroline Klijn

Eureka!Cup

Ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-) wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. Er zijn verschillende opdrachtgevers met elk een eigen opdracht. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.