Vakkanjers Pioniers

Vakkanjers is een teamchallenge voor onder andere vmbo-scholieren. Multi- disciplinaire teams bedenken en maken oplossingen in opdracht van een bekende landelijke opdrachtgever. Dit jaar was dat Het Rode Kruis. De Vakkanjers hebben voor het Rode Kruis oplossingen bedacht en gemaakt die de nationale noodhulpteams helpen om razendsnel aan de slag te kunnen vanuit hun mobiele post. Tijdens de kick-off moesten deze nuchtere Twente- naren met eieren een teamopdracht doen. Ze vonden dat maar kinderachtig, maar achteraf bleek dat deze 21st-century-skills-training hen wel geholpen had om een echt team te worden. Samen wonnen ze de eerste prijs!

Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.