Vakkanjers Scout

Dit jaar gingen Vakkanjers aan de slag voor opdrachtgever Rode Kruis. Ben en Lucus maakten de onverwoestbare Water Rover Robot. Deze zelfrijdende Rover rijdt op zonne-energie en heeft sensoren die in de grond meten of er water is. De rover zoekt in een afgebakend gebied, deze gegevens worden dan doorgestuurd en in kaart gebracht. De jury was erg onder de indruk van het idee, omdat techniek, innovatie en maatschappelijke context zo mooi samengebracht waren tot een uitvinding die voor verschillende doelen (drinkwater, akkers, dijken) en voor verschillende ondergronden aanpasbaar is.

Deelnemers

Lucas Kuijf en Ben Klijn

Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs t/m leerlingen van het laatste jaar vmbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever. Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.