Waterraket

De opdracht was: Maak een waterraket die zo lang mogelijk in de lucht blijft. Met een superteam van 17 leerlingen, waaronder Kian, Marek, Femke, Twan, Renske en Wieke, werd de beste raket gemaakt. Zij maakten een vliegende waterraket met een parachute die maar liefst 11 seconden in de lucht bleef. Dat was de langste ‘air time’ van alle raketten die meededen met de wedstrijd. Het super bijzondere lanceerplatform was naast ijzersterk teamwork het geheime wapen. Ze hadden namelijk een stuk van Mars nagebouwd van waaruit de raket de lucht in schoot.

Deelnemers

Renske van Leeuwen, Marek Bouwman, Wieke Brands, Kian Stellema, Femke Vlielander en Twan Zandvoort

OO Techniek (voorheen Techniek Toernooi)

Landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor het basisonderwijs. Leerlingen ontdekken bij deze wedstrijd dat wetenschap en technologie leuker is dan ze dachten en niet zo ingewikkeld is! Naar de site
Maken & Uitvinden

In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.