Wheelfree

Met de Junior Innovation Challenge werden jongeren uitgedaagd om buiten de kaders te denken en grenzeloos te innoveren! Met een goed idee dat de wereld leuker, mooier en/of makkelijker kan maken, kon je de wedstrijd winnen. Innovatie is het toverwoord. Koen en Thomas wonnen met een app voor ouderen en gehandicapten met loop- problemen. Zij hebben meestal het probleem dat ze ergens moeilijk kunnen komen. Om dit te verhelpen heeft het team een aangepaste Google maps gemaakt. Deze vindt de beste route naar de bestemming voor mensen met een rolstoel of rollator. Hij geeft aan of er een opstapje aankomt en zorgt er voor dat je makkelijk overal doorheen komt. Straten zonder een brede stoep worden vermeden. En het zorgt er voor dat je je altijd veilig voelt!

Deelnemers

Koen Walet en Thomas Dijkstra

Vakkanjer Junior

Vakkanjer Junior is wat voorheen de Junior Innovation Challenge was. Vakkanjer Junior is een innovatiewedstrijd voor leerlingen uit groep 7 & 8 waarbinnen zij hun vakmanschap ontdekken. Met echte opdrachten, voor een landelijke opdrachtgever. Naar de site
Nullen & Enen

Algoritmes, codes en robots die wereldproblemen (gaan) oplossen.

Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.