• De rijzende roeiboot

  De rijzende roeiboot

  Binnen OO Techniek (vorheen: Techniek Toernooi) gaan leerlingen in diverse categorieën de strijd met elkaar aan. De uitdaging was om een bootje van minimaal 100 gram zo snel mogelijk met een waterrad langs een helling van maximaal 60 graden omhoog te trekken. Snelheid en hoogte waren doorslaggevend. De Haagse Waterratjes hebben met al hun klasgenoten onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de opdracht. Imane, Nirmin, Hadier en Rameez sleepten in de categorie rijzende roeiboot de procesprijs in de wacht! Naast het onderzoeken en ontwerpen van de rijzende roeiboot, stond samenwerken centraal. Dit konden Hanna, Lowie, Yaiden en Tiemen heel goed met z’n vieren en hun presentatie was top! Daarom wonnen zij in deze categorie de teamprijs.

  OO Techniek

  Landelijke onderzoek- en ontwerpwedstrijd voor het basisonderwijs. Leerlingen ontdekken bij deze wedstrijd dat wetenschap en technologie leuker is dan ze dachten en niet zo ingewikkeld is!

  Naar de site
  Maken & Uitvinden

  In deze rubriek vind je slimme oplossingen en bijzondere uitvindingen.

  Door heel Nederland vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. De meest ingewikkelde berekeningen, geniale ontdekkingen, briljante uitvindingen, toffe ideeën en bijzondere concepten komen één keer per jaar samen. Alle winnaars van deze wedstrijden worden dan namelijk namens Nederland gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards.